dissabte, 2 de març del 2013

A Can Piella es respira un món nou


A Can Piella es respira un món nou.

Una altra manera de viure, d'organitzar-se i treballar, de tractar-se, de veure la vida i veure's un mateix.

Ja fa tres anys i mig que a la masia s'hi torna a respirar vida, que un entranyable grup de joves hi va entrar per conviure-hi i tirar endavant el projecte, amb la participació, col·laboració i suport de veïns i veïnes dels pobles del voltant i de persones d'arreu de Catalunya i més enllà.

Can Piella és una aposta per una manera de viure diferent (i oposada) a la que se'ns condueix. Trencar amb la dinàmica de la competència perquè pugui florir la cooperació i el reapropament a la terra i entre nosaltres. Suport mutu, intercanvi de coneixements i treball col·lectiu com a motors de les relacions humanes. Autonomia individual i col·lectiva, prenent les regnes de la pròpia vida en comptes de voler ser “ben governats” per altres. Agroecologia, recuperar tots aquells sabers i pràctiques vinculades a l'existència humana sostenible en aquest planeta.

Aquests projectes no han d'aïllar-se i concebre's com a fins en si mateixos, sinó connectar-se i implicar-se amb la complexa realitat social actual i voler ser bons exemples i estels per il·luminar camins a recórrer per superar l'amenaçant foscor de la barbàrie, de l'odi, indiferència i maltracte entre les persones i de la profunda crisi que afrontem i que només ha fet que començar. A Can Piella ho tenien clar des del principi.

Tinc un fort apreci personal al projecte, a la gent que el conforma i que ajunta quan s'organitzen activitats i jornades. Hi he passat molts bons moments, d'aprenentatge, reflexió, treball comunitari i companyonia, i hi he conegut persones molt maques. Anar-hi sempre és un plaer per a mi i una dosi de força i energia.

És per això que serà amarg veure-hi un dia la policia, complint les ordres de tancar la masia i, potser, aconseguint-ho.

Però si aquest dia arriba, i sembla que pot arribar en qualsevol moment, ho superarem i seguirem endavant amb tanta o més força. Si sempre ha estat necessari disposar-se a afrontar els reptes, dificultats i adversitats amb valor, entrega i heroisme, a fer-se forts i mirar endavant... els temps que corren ho exigeixen més que mai.

Haurem de construir moltes més Can Pielles. Com diuen:
No podran desallotjar les consciències que ha despertat aquest projecte. No podran desallotjar la necessitat de compartir, enfront a competir. No podran desallotjar les ganes de construir una nova societat. Les idees que mouen Can Piella seguiran enfortint-se.

Can Piella Viu!!!

--

El jutje dicta 5 dies per abandonar Can Piella (comunicat davant la darrera amenaça de desallotjament)

Ca l'AfouCan MasdeuCan BiarluKan PasqualCan Kalzada... (altres projectes a l'Anoia, Collserola, Querol, La Selva...)

Repoblament Rural i Rurales EnREDadxs (organitzant l'èxode urbà amb seny i alegria)

Reclaim the Fields (xarxa europea d'activistes i projectes que volen construir alternatives al capitalisme des de l'agroecologia i la recuperació de la terra, que va organitzar fa molt poc unes jornades de trobada a Can Piella)

Perspectives anti-desarrollistes en el segle XXI (xerrada de Miquel Amorós a les II Jornades per l'Autogestió de Can Piella)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada