divendres, 15 de març del 2013

L'Enric com una inspiració i exemple més

"Si robar un lladre són 100 anys de perdó, estafar 39 bancs per construir alternatives al sistema és, a més, un exemple." (cartell de suport a l'Enric)
"La vida és el que hi ha després de la por."

"Ets el nostre heroi!", li va escriure algú.

Quant millor anirien les coses si l'heroïcitat fos un valor molt més estès! Tots ens hauríem d'esforçar per ser herois i heroïnes. Aquest seria un formidable plantejament vital per l'ésser humà, una idea molt potent que ens permetria fer grans avanços i intentar sortir de la situació en que ens trobem. 

Dins les nostres possibilitats. Cada persona es troba en el punt que es troba. No tothom pot plantejar-se les mateixes coses. Però l'heroïcitat seria afrontar la realitat, les situacions i la vida amb valentia i grans ideals i idees que ens empenyessin a tirar endavant per intentar superar i sanar els problemes.

Seria heroic el camí escollit d'intentar aprendre i millorar constantment, de fer-se i ser fort/a i potent, en les diverses qualitats humanes. Ho seria quan s'oposés a l'interès particular, l'apatia i la voluntat de poder, és a dir, a l'essència del Capitalisme. Seria heroic construir aquesta fortalesa per contribuir a la lluita contra els fonaments del maltracte, la competència, la violència i la dominació entre les persones, perquè puguin florir i estendre's tots aquells béns tan malmesos, atacats i/o impedits: la cooperació, l'harmonia, la convivència i la companyonia, el respecte, la llibertat-igualtat, l'autodeterminació-autoorganització... No té res d'heroic, en canvi, desenvolupar-se i fer-se fort per tenir més diners, més propietats i privilegis exclusius, més esclaus i serfs, més poder per sotmetre els demés...

En el dessolat panorama actual pel que fa a qüestions crucials de l'ésser humà, haurem de tornar a aixecar sòlidament els fonaments de l'ètica i la justícia, que permetran la regeneració de la humanitat i el ressorgiment de l'heroïcitat.

La superació de la por -en última instància, segurament, de la por a la mort- juga un paper molt important en tot això. Desenvolupar conscientment aquests factors serà crucial per sortir dels plantejaments de reforma i millora del sistema capitalista i per resistir i combatre la barbàrie actual i futura, construint un món nou.

Havia de parlar de l'Enric, però m'he entretingut una mica abans de posar-m'hi.

El passat 13 de març, l'Audiència de Barcelona va ordenar que se't busqués, capturés i posés a la presó.

Jo acabava batxillerat quan em va arribar a les mans el "Podem!" i vaig saber el que havies fet. Va ser un moment important d'inspiració i reflexió política i ètica-vital, igual que va ser-ho llegir "Abolim la banca. Testimoni d'un activista que ha desafiat el poder", on explicaves la teva història i trajectòria. Van ser ànims per pensar en treballar per donar el millor de nosaltres mateixos, segons les nostres capacitats, en pro de l'emancipació i el bé comú. A descobrir que, si creiem en nosaltres, podem arribar molt lluny.

La teva denúncia a la banca es va anticipar a la mala fama generalitzada que poc després aquesta obtindria. Recordo el vídeo "Dinero es deuda", i com la meva mare i jo ens estiràvem els cabells veient-lo.

Siguis on siguis, m'agradaria que els dolents no t'atrapessin ni t'engabiessin mai, però, sobretot, espero que continuïs sempre pel digne camí que has anat seguint.

Una forta abraçada des de Barcelona.

Busquem l'exemple i la inspiració en els demés, en el present i el passat, i en la reflexió sobre les potencialitats de la humanitat! Contagiem-nos de les coses bones que cadascú aporta!

--

Enric Duran (bloc personal de l'Enric)

Coopfunding (eina recent estrenada des de la qual es llença una campanya de suport econòmic)


Carta pública des de la presó (escrit el maig de 2009 durant el seu "empresonament preventiu")

Abolim la banca. Testimoni d'un activista que ha desafiat el poder (llibre que recomano, on explica la seva història i trajectòria personal)

"Crisi", "Podem!" i "Rebel·leu-vos!" (publicacions massives en les que ha participat)

El tiempo del No, el tiempo del Sí (comunicat dels zapatistes, que en els últims temps han inspirat  l'Enric)

Robin Hood (pel·lícula de Walt Disney)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada